29 Haziran 2014 Pazar

İş Görüşmesine Nasıl Giyilmelidir

İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilmelidir


İş görüşmesine gidilirken, kararlılığınızı ve ciddi olduğunuzu gösteren kıyafetler giyilmelidir. Fazla renklerle boğulmuş bir kıyafet ya da ütüsüz bir gömlek bile sizin iş görüşmenizi baltalayabilir! Her ne kadar kıyafet önemli olsa da, dinamik görünmek de bu görüşmelerde şart.
Öncelikle iş görüşmesi yapacağınız firmada nasıl kıyafetler giyiliyor onu araştırabilirsiniz tanıdıklar aracılığı ile. Ama spor dahi giyiyor olsalar siz yine de daha resmi gitmeniz gerekir görüşmeye.
Görüşmeye gitmeden önce sabah duş almak sizi rahatlatır. Önceden temizlenmiş ve ütülenmiş kıyafetleriniz sabaha hazır olduğundan emin olun.
ERKEKLER
Erkekler için olmazsa olmaz takım elbise! Başka alternatif yok zaten bu yüzden kadınlara göre biraz daha rahatlar bu konuda. Desensiz ve sade takım elbise tercih edilmeli. Renk olarak ise,  lacivert ya da gri tonları tercih edilebilir. Kravat seçiminde de aykırı bir renk olmaması gerekir.  Ter kokmamaya da gayret edin!
KADINLAR
Kadınlar erkeklere göre daha fazla seçeneğe sahipler. Pantalon, ceket, etek – ceket takım giymeleri onların ciddiyetini gösterir. Renk olarak erkeklerde olduğu gibi lacivert, gri tonları hoş gözükür. Ayakkabı olarak iseçok yüksek topuk tercih etmeyiniz. Ayakkabıların rengi ise takımı tamamlayacak renkte olmalıdır. Aksesuar seçiminde ise abartıya kaçmamak gerekir. Kolunuza bilezikler dizip giderseniz eksi puan hanenize yazılabilir. Çekici, seksi gözükmeye çalışmaktansa temiz ve bakımlı görünmeniz sizin için yeterli olucaktır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder