30 Eylül 2016 Cuma

Gıda katkı maddeleri niçin kullanılır?

Gıda katkı maddeleri niçin kullanılır?

Gıda katkı maddelerinin kullanılma sebepleri çok fazladır:
Gıdanın besleyici değerini korumak, dayanıklılığını artırmak, raf ömrünü uzatmak,
Gıdanın doku özelliklerini iyileştirmek,
Gıdanın lezzetini ve rengini çekici hâle getirmek ve korumak,
Gıdanın işlenmesi sırasındaki teknolojik zaruret,
Gıdada mikroorganizmaların gelişmesini önlemek,
Gıda çeşitliliği sağlamak.

gıda katkı ,maddeleri ,neden, kullanılır
gıda katkı, maddeleri ,nelerdir,gıda katkı, maddelerinin amaç, ve, zararları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder