5 Eylül 2012 Çarşamba

Haşhaş nedir kısaca bilgi


Uyuşturucu belası bugün özellikle gelişmiş ülkelerin toplumlarını tehdit eden bir konumdur.
Bunun için ülkeler gençlerini böyle bir beladan kurtarmak için büyük çaba sarf edip yüklü miktarlarda para harcamaktadırlar. Buna rağmen batılı ülkelerin bir çoğunluğunun ruhen boşlukta bulundukları ve bu boşluğu gidermek için değişik yollara başvurdukları bilinmektedir. Yapılan istatistikler ABD'de gençlerin % 35'ine yakınının, Avrupa'da okul çağındaki her çocuğun 7 tanesinde birinin yakalandığı uyuşturucu müptelalığı önceleri esrar denen uyuşturucu ile başlamakta, daha sonra dozu artırarak eroin, morfin ve LSD gibi daha kuvvetli uyuşturucularla devam etmektedir. İşin ilginç yanı bu uyuşturucuların bitkilerden elde ediliyor olmasıdır. 


Yine uyuşturucu çeşitlerinden birisinin yapılmasında kullanılan, daha önce Türkiye'de çokça yetiştirilen fakat ABD'nin baskısıyla yetiştirilmesi kontrollü olarak azaltılan ve dış kozalağı çizilerek oradan çıkan sütten uyuşturucu elde edilen bitkinin adı nedir? 



Cevap : Haşhaş nedir kısaca bilgi
 











nedir ne yi inceler, hangi bilim dalıdır, nasıl, neden, kim, kşmleri hangisi, hangileri, hangi devlet, padişah neresi nerede, niçin nasıl oldu, yapıldı, ödev, merak, yardım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder