9 Eylül 2012 Pazar

Şebnem sönmez kimdir hayatı biyografisi resimleri


Şebnem sönmez kimdir hayatı biyografisi resimleri

Şebnem Sönmez (1968 - .... )
Şebnem  Sönmez (1968 -  .... )
1968 yılında İstanbul'da doğan Şebnem Sönmez, tiyatroya lise yıllarında Pendik Gençlik Tiyatrosu'nda başladı. Burada "Göç" ve "Emekli" adlı oyunlarda, Kartal Sanat Tiyatrosu'nda "Bu Zamlar Bana Karşı", "Vur Bir Mastika" ve "Küçük Küçükler"(Çocuk Oyunu) adlı oyunlarda ve Taner Barlas Mim Tiyatroları'nda "Konçinalar", "Kozalar" adlı oyunlarda yer aldı.
Tiyatroyla uğraşırken bu arada da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. 1991-1992 tiyatro sezonunda Dormen Tiyatrosu'nda "Hastalık Hastası", "Alo Arkadaş", "5'ten 7'ye", "Arapsaçı", "Şarkılar Susarsa" ve "Ayının Fendi Avcıyı Yendi"(Çocuk Oyunu) adlı oyunlarda sahneye çıktı. "Eksik Etek" adlı dizi ile televizyonla tanışan sanatçı, daha sonra "Yaz Evi", "Bir Demet Tiyatro", "Güneş Yanıkları" ve "7 Numara" adlı dizilerde rol aldı. 1997-1998 tiyatro sezonunda Tiyatro Stüdyosu'nda "Balkon" adlı oyunda yer aldı ve bu oyunla Avni Dilligil En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldı.
"Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?" adlı oyunla BKM ailesine katılan Sönmez, bu oyundaki rolüyle Afife Jale En İyi Yardımcı Kadın Ödülü'nü aldı.1988-1994 yıllarında çeşitli anaokulları, ilkokul ve liselerde drama öğretmenliği ve 1985'te sınıf öğretmenliği yapan sanatçı, 1991-1993'te kendi okulunda "Yaz Tiyatrosu" adı altında bir ekip kurdu ve bu çalışmalarını hala sürdürmektedir.
Rolaldığı bazı sinema filmleri
Döngel Karhanesi - 2005
Abdülhamit Düşerken - 2002
Vizontele - 2000

Dizi Filmler
Elveda Rumeli
Bir Demet Tiyatro
Erkekler Ağlamaz
Sen misin Değil misin?
Perili Ev
Avrupa Yakası (TV) (konuk oyuncu, 2 bölüm) - 2004
Çarli İş Başında
Güneş Yanıkları
Yedi Numara
Dış Kapının Mandalları
Bir Demet Tiyatro
Yaz Evi


 


KAYNAK:http://www.kimkimdir.gen.tr/


yaşı boyu, oynadığı filmler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder