19 Ekim 2012 Cuma

Balinalar Neden İntihar Ederler?


Ara sıra televizyonlarda balinaların toplu bir şekilde intihar ettikleri haberiyle karşılaşırız. Kıyıya vurmuş balina cesetlerinin neden intihara kalkıştığı araştırılır. Acaba balinalar neden intihar eder hiç merak ettiniz mi?
Balinalar yönlerini ekolokasyon yöntemiyle bulurlar. Okyanusta yüzerlerken kafalarının ön kısımlarında elektromanyetik dalgalar gönderirler. Bu dalgalar karşıdaki cisme çarpıp geri döndüğünde balinalar önündeki cismin ne olduğunu anlayabilirler. Özellikle bulanık sularda bu yöntem çok işe yarar.
Bunun dışında balinalar göç ederken yine bu yöntemden yararlanırlar. Fakat zaman zaman dünyanın manyetik alanın değişmesi veya balinalardaki ekolokasyon sisteminin hastalık yüzünden bozulması sebebi ile yönlerini tayin etmekte zorluk çekerler. Bunun doğal bir sonucu olarakta balinalar karaya vururlar.Yani ortada intihar söz konusu değildir.



Popüler Kelimeler:
 balinalar neden intihar ederler,balinalar neden kıyıya vurur,balinalar intihar eder mi,balinalar neden kıyıya vurup intihar eder,balinalar neden kıyıya vuruyor,en büyük kıyıya vurmuş balina kesmek,oyunlar neden intihar eder,yazarlar neden intihar eder ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder