19 Ekim 2012 Cuma

Köpeklerin Bıyıkları Ne İşe Yarar?


İnsanların en vefalı dostlarından birisi de köpeklerdir. Sahiplerine öyle sadık kalırlar ki. Bu konuda muhakkak pek çok hikaye duymuşsunuzdur. Sahibi ölünce arkasından depresyona giren veya sahibini düştüğü tehlikeden kurtarmak için kilometrelerce yol yürüyüp yardım getiren  gibi. Peki en önemli varlık haline gelen köpeklerin bıyıkları ne işe yarar hiç düşündünüz mü?
Köpekler memeli hayvan sınıfının üyeleridir. Bedenlerinin nerdeyse tamamı kıllarla kaplıdır. Kıllar ısı, yalıtım ve dokunma duyusunu algılama görevini yaparlar. Her birinin kökü, duyusal sinir ağı ile basket filesi gibi çevrilidir. Kökün yer değiştirmesi sonucu bir ileti beyne gönderilir ve algı oluşmasına sebep olur. Köpeklerin bıyıkları diğerlerine göre oldukça uzundur. Koku alma duyularını çok kullandıkları için çevreyi algılarken bıyıklar oldukça işe yarar. Köpeklerin bıyıkları kesilirse algılama da zorluk çekerler.



Popüler Kelimeler: köpek isimleri,sevimli köpekler,ilginç köpek resimleri,köpeklerin biyigi,en sevimli köpeklere gir,işe yara bilgiler,işe yarar ilginç bilgiler,KÖ PEKLER,kopeklerde biyik ne ise yarar,köpeklerin bıyıkları ne işe yarar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder